Marikki Piirtola Miten Pahat enkelit syntyivät?

marikki piirtola miten pahat enkelit syntyivät – Uusin Sylva Harmajan tutkimukset eli Pahat enkelit, (Basam Books, lokakuu 2022) sai alkunsa uskontoja ihmettelemällä. Olen kasvanut uskonnollisessa perheessä, jossa onneksi uskontoa ei tuputettu lapsille. Sain vapautuksen uskonnon opetuksesta omasta halustani. En ymmärrä uskon alttareita enkä rahan keräämistä uskonnon nimissä, en muitakaan ihmisen toimia uskon ympärillä…

Ihminen voi uskoa hiljaa mielessään mitä tahansa ja pyhyys voi toimia näin, ehkä… Tai olla uskomatta aivan vapaasti. Uskon sotia en myöskään ymmärrä… En mitään muitakaan sotia.

Halusin kirjoittaa ajatuksistani ja näin syntyi Loistoseurakunta, joka toimii kultin tavoin ja pitää uskovia otteessaan samoin kuin päähenkilöäni sairauslomailevaa rikostututkijaa Sylva Harmajaa.

Kirjoitin Pahoihin enkeleihin myös rinnakkaistarinan, jossa huseeraa narsisti, joka saa väkivallalla pauloihinsa Sylva Harmajan ystävän ja kollegan eli Pitkäniemen sairaalan johtajan Emma Mannolan. Naisten tarinat kietoutuvat yhteen ja johtavat seuraavaan kirjaani Narsisti. Miksi narsismi kiehtoo minua? Olen tutkinut aihetta paljon niin henkilökohtaisesti kuin muutenkin. Olen haastatellut narsistien uhreja ja mielestäni on tärkeä kirjoittaa ihmistyypistä, joka on vaarallinen ja jota pitää varoa! Itse osaan nyt pitää puoleni, mutta aina näin ei ole ollut…

Kirjani syntyvät pakosta ja intohimosta kirjoittaa siitä, mitä olen kokenut, tuntenut, ajatellut ja tutkinut. Kun elää tarpeeksi voi kirjoittaa dekkarisarjan, ja murhata kaikki ihmiset, teot ja tilanteet, jotka ovat itseä satuttaneet. Kirjani toimivat terapiana kirjoittajalle, toivottavasti lukijoillekin!

Marikki ja Kamu

Miten seuraan helpoimmin Hypnozoneblogia ?

Helpoin tapa seurata tämän blogin päivityksiä on kenties käydä painamassa seuraa-nappia blogin fb-sivulla, jolloin saat tiedon päivityksistä omaan fb-syötteeseesi: klikkaa tätä: FB Hypnozoneblogi!

Jos haluat saada tämän saitin postauksista RSS-syötteen, kätevintä voi olla käyttää jotain RSS-lukijaohjelmaa. Hyvä ilmainen on esimerkiksi Feedreader . Sen saa osoitteesta https://feedreader.com/

Saadaksesi tästä blogista 15 uusinta postausta aiheesta riippumatta, kopioi RSS-lukijaasi URL

https://hypnozone.org/feed/

Jos haluat tilata vain osan postauksista, kopioi RSS-lukijaasi joku tai jotkut seuraavista URL-osoitteista:

hypnozone-blogi (Erkki Kauhanen) https://hypnozone.org/category/hypnozone/feed/

vierailijoiden blogiesittelyt https://hypnozone.org/category/guestblogs/feed/

kirjailija kertoo omastaan https://hypnozone.org/category/omat/feed/

(marikki piirtola miten pahat enkelit syntyivät kirjavinkki hypnozoneblogi )

One thought on “Marikki Piirtola Miten Pahat enkelit syntyivät?

  1. Kirjoissa on monta aspektia, jotka synnyttävät lukukokemuksen. Kansi on se, joka usein antaa ensimmäisen kosketuksen kirjan sisältöön. Marikki Piirtolan maalaus Pahojen enkelien kannessa tuo mieleen esimerkiksi Munchin huudon. Mielen sairaus on kummassakin järkyttävän vahvana läsnä. Harva onnistuu kuvittamaan kirjansa kannen itse niin, että tulos on vaikuttava. Marikki onnistuu. Minä olen itse usein miettinyt sitä, mitä pahuus oikeastaan on, ja aina palaan siihen vastaukseen, että aito pahuus miltei aina on jonkinlaista narsismia. Sellainen joka on joutunut joskus olemaan esimerkiksi narsistisen psykopaatin alaisena työpaikalla, tai kestänyt sellaista perheessä, tietää mitä minä tarkoitan. Parhaillaan yksi narsisti tekee kansanmurhaa Ukrainassa ja joukko samanlaisia laulaa hänen ympärillään ylistyslauluja, pahan lauluja. Kuitenkaan narsisti ei koskaan itse näe itseään pahana. Päin vastoin. Ja aina löytyy niitä. jotka saman tai jonkun muun sisäisen vamman ajamana säestävät häntä. Juuri siksi narsismi on ihmiskunnan vaarallisin vamma. Ja siksi jokainen kirja, joka purkaa auki narsismia, on laulun arvoinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *